• Interaktiv fotbollsvägg och utomhus-DJ-bås hos Lappset på Elmia

  30000projectmediagfxnyheterelmia

  Möjlighet att utmana Glenn Hysén och testa DJ-färdigheterna!

  Nu gör den interaktiva leken och DJ-musiken sitt intåg i Sverige! På Elmia Park premiärvisar Lappset, tillsammans med Glenn Hysén, den interaktiva fotbollsväggen, Sutu. Fotbollsväggen är uppkopplad mot internet och har inbyggda stötsensorer som reagerar när man sparkar eller slänger en boll mot den.  Därutöver visar Lappset, tillsammans med en DJ, det nya utomhus-DJ-båset, Fono, för första gången.

  Den interaktiva fotbollsväggen, Sutu, är en cirka 2 decimeter tjock vägg med inbyggda stötsensorer som reagerar när man sparkar eller slänger en boll mot den. Sutu är uppdelad i ett antal stora lysande fyrkanter och registrerar i vilken av dessa bollen träffar. Väggen är extremt stöttålig och gjord i samma material som polisens skyddssköldar.

  På en display kan spelare välja mellan olika fotbollsspel. Bland spelen finns exempelvis ett hastighetsspel där man ska skjuta så hårt som möjligt och Sutu mäter hastigheten i skottet Via en 3G-uppkoppling mot internet kan barn och ungdomar runt om i världen tävla mot varandra i fotboll. På mässan kommer Glenn Hysén att vara med och demonstrera Sutu.

  – Tanken bakom dessa nya lekprodukter är att möta dagens barn och ungdomar på deras planhalva. Dagens ungdom spenderar många timmar varje vecka inomhus framför dataspel, internet och TV. Lappset vill med ny teknik och nytänkande åter locka dessa barn och ungdomar till aktivitet utomhus, säger Katja Skånér Marknadschef på Lappset.

  Fono är ett DJ-bås i betong för utomhusbruk. Dagens ungdomar har oftast sin favoritmusik samlad i spellistor i mobilen och via tjänster som Spotify och iTunes är all världens musik bara ett knapptryck bort. Fono fungerar som en högtalare som fångar upp och förstärker musiken från mobilen. Utöver att spela upp musiken i större högtalare har Fono klassiska DJ-egenskaper som ger möjlighet att klippa ihop låtar, musikslingor och spela upp dem med olika effekter. DJ-båset har paneler på sidorna som gör att musiken leds direkt mot åhörarna och inte sprids och blir ett störande inslag för andra i närheten.

  Bilder på Sona och Fono finns att ladda ner nedan.

  Sutu: Klicka här för bilder och film på Sutu

  För mer information kontakta
  Katja Skånér, Marknadschef Lappset
  Tel: 076-7955900
 • Ny app till vår interaktiva fotbollsvägg Sutu!

  Att spela på din Sutu fotbollsvägg får nu en helt ny dimension!

  Nu kan du ladda ner Yalp Sutu App via App Store eller Google play för att hämta dina poäng från spel på fotbollsväggen Sutu.

  Appen kommer att vara tillgänglig för alla Sutu fotbollsväggar så du kan tävla mot dig själv och dina vänner runtom i världen.

  Vad kan du göra med appen? SPELA alla spel på fotbollsväggen Sutu HÄMTA dina eller dina vänners poäng TÄVLA mot andra runtom i världen FÖRBÄTTRA dina kunska...

  Läs mer
 • Produkter med expressleverans!

  Du har väl inte missat att vi har expressleverans på utvalda produkter!

  Behöver du en ny gungställning, fler cykelställ eller kanske komplettera en lekpark med parkmöbler omgående? Vi har plockat ut ett antal produkter som du nu kan få expressleverans på. Dessa har endast 2 veckors tillverkningstid och finns enbart i standardutförande (så som de visas på bilderna).

  Klicka här för att komma direkt till listan!

  Lappset reserverar sig för eventuella förändringar i listan för ex...

  Läs mer
 • Första Angry Bird parken har öppnats

  Det som började som ett app för sju kronor i mobiltelefonen har vuxit till något större. Angry Birds parken i Tammerfors är den första i raden av flera temaparker som den finska speltillverkaren Rovio planerar tillsammans med lekplats- och parkmöbeltillverkaren Lappset Group, också från Finland. Näst på tur står Angry Birds parken i Nottingham, England. – Intresset för lekutrustning med Angry Birds tema är stort även i Sverige men hittills har vi mest sålt enstaka produkter och parkmöbler. Det...

  Läs mer
 • Kärleksfullt cykelställ från Lappset

  Nu lanserar Lappset två nyheter inom parkkategorin cykelställ. Den nya serien ”Hjärtat” är ett cykelställ i stålkonstruktion med formen av ett utdraget hjärta. Hjärtat kan placeras som en kärleksfull solitär eller som flera på rad. Vidare lanserar Lappset även ett ramfäste till den existerande Urban-cykelställserien.

  För att förhindra stölder går trenden mot att cykelställ utformas så att även ramen på cykeln kan låsas fast. Det nya cykelstället Hjärtat är därför utformat så at...

  Läs mer
 • Nya parksoffor från Lappset

  Nu lanserar Lappset två nya parksoffor för det offentliga rummet. Rosenhill och Metro bjuder på nya designuttryck för parkmöbler, men syftar till samma sak – att bidra till en attraktiv utomhusmiljö.

  Rosenhill

  Tanken bakom Rosenhill var att skapa en elegant parkmöbel i enkel design. Resultatet blev en nätt skapelse med armstöd och ben i bockat stål som tillsammans med sits och ryggstöd är i trä skapar en parksoffa i spännande design.

  Metro

  Metro är en tuff ...

  Läs mer
 • Barnen i Älmhult har valt lekplats

  I projektets begynnelse lät Älmhults kommun barnen rösta mellan ett antal förslag med olika lekattraktioner. Valet på ett förslag från Lappset med bland annat linbana, klätterkub och kombinationslek.

  Nu står lekplatsen äntligen klar för invigning. Närvarar gör självklart alla involverade barn samt kommunalrådet Elizabeth Peltola.

  Läs mer
 • Trendig utomhusfitness

  Nu gör den trendiga träningsformen CrossFit sitt intåg i svenska parker och bostadsområden! På Allt för hälsan mässan premiärvisar Lappset en komplett uppsättning utomhusprodukter för fitnessträning. Tillsammans med ett gäng Street workout-utövande ungdomar visar vi vilken råstyrka och självkontroll som träning med kroppen som motvikt kan ge. Vi utlovar en styrkeshow utöver det vanliga! Utöver detta visar Lappset även den interaktiva fotbollsväggen Sutu som inbjuder till stor fotbolls...

  Läs mer
 • Kommunerna kan spara miljarder varje år på att förebygga äldres fallskador

  Äldres fallskador kostar samhället cirka 25 miljarder kronor varje år – en kostnad som ökar stadigt i takt med Sveriges åldrande befolkning. Men många miljarder kan sparas med aktivt förebyggande arbete. Genom att erbjuda äldre fysisk aktivitet och balansträning skulle många fallskador förebygga

  Varje dag dör fyra personer i Sverige i fallolyckor ‒ fyra gånger så många som i trafiken. Många fler faller och skadar sig allvarligt. De ...

  Läs mer
 • Fullt av möjliga hinder när Växjö får sin första parkour park!

  5 juli invigs Araby Park Arena, en ny våghalsig spontanidrottsplats som Växjö kommun skapat för kommunens barn och ungdomar. Ett av de mer ovanliga inslagen är en nybyggd parkourbana skapad av Lappset. På fredag invigs den av det professionella parkourteamet Air Wipp från Helsingborg. Air Wipp tog parkouren till Sverige och ägnar numera mycket av sin tid åt att hjälpa barn och ungdomar att utvecklas med hjälp av parkouren. Efter att Air ...

  Läs mer
 • Invigning av nytt fitnessgym vid Strömparken i Eskilstuna

  Eskilstuna kommun fortsätter sin satsning på utomhusträning. Nu står ytterligare ett utomhusgym redo för kommunens medborgare. Torsdagen den 19 juni invigs den nya träningsparken med produkter för bland annat träningsformen crossfit. Gymmet är tillverkat av Lappset och ligger vackert beläget längs ån i Strömparken.

  Finessgymmet ligger i Strömparken, utmed ett promenadstråk som löper längs ån, bredvid, finns boulebana, fotbollsplan och grillplats. Det nya utegymmet består av ått...

  Läs mer

Ladda ner vår app Lappset Switch It!