Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat

Träkomponenter

Trämaterialet vi använder är PEFC-certifierad nordisk furu. Variationer i fuktigheten ger mindre förändringar på limträ än på solitt trä. Därför behåller limträ sin form även efter lång tid. 

Metallkomponenter

Metallkomponenterna är gjorda av rostfritt stål, anodiserat eller målat aluminium eller varmförzinkat stål. Metallytorna sandblästras, behandlas med zinkepoxifärg och pulverfärg eller galvaniseras och pulverlackeras. Metallkomponenterna har utmärkta väderbeständiga egenskaper och en snygg fi nish. De är dessutom återvinningsbara.

Paneler av högtryckslaminat   (HPL)

Vi använder robusta och hållbara högkvalitetspaneler av högtryckslaminat, tjockleken varierar beroende på användningsområde:
20 mm: Golv
15 mm: Klätterväggar, aktivitetsväggar. sidopanel till rutsch, räcken och tak
10  mm: Lekpaneler och dekorativa väggar

 

Lappsets produktskylt

Alla våra produkter levereras med en produktskylt som anger den exakta produktmodellen. Detta underlättar underhållet och beställningen av reservdelar. 

Rep och nät

Alla våra rep och nät är stålförstärkta. Korsförbanden är av rostfritt stål. Repfästena är tillverkade av kraftig plast och särskilt utformade länkfästen används i leder som utsätts för större vinkelförändringar.

Klättergrepp

Klättergreppen tillverkas av pressade sandstensmaterial och är särskilt utformade för klättring. De är säkra att använda och känns som äkta sten.

Gungkättingar

Alla våra gungkättingar tillverkas av rostfritt stål med en diameter på 6 mm. Rostfritt stål ger ett långvarigt skydd mot korrosion, till och med under krävande förhållanden. 

Gungleder

Gungleder är tillverkade av gjutet rostfritt stål med passiverad yta för att skydda mot korrosion. Lagren är ljudlösa och mycket tåliga mot mekaniska och miljömässiga påfrestningar. Tack vare den fullständiga nykonstruktionen är våra gunglager nu de mest hållbara på marknaden och extremt tåliga och robusta. Lagret är underhållsfritt och kan lätt demonteras med vanliga verktyg för vinterförvaring.

Skydd för gungkättingar 

Alla våra gungsitsar har plastskydd för gungkättingen som skyddar barnet.  

Trärutschkana

Ramen är tillverkad av flerskiktat trälaminat. Lamellen högst upp på den välvda bjälken är gjord av högtryckslaminat och skyddar översidan mot slitage samtidigt som den är behaglig att använda. Den 2 mm tjocka rutschkaneytan av rostfritt stål håller sig ren i sitt ursprungliga skick under många år, låter lite och har en lång livslängd när den underhålls på rätt sätt.

Plastrutschkana

Den högkvalitativa rutschkanan är tillverkad av MD-PE-plast. Plasten som används för rutschkanan uppfyller REACH-kraven (EU-förordning som handlar om tillstånd för och registrering, utvärdering och begränsningar av kemiska ämnen) och innehåller inga hälsofarliga föreningar. Plastrutschkanorna är underhållsfria och slagtåliga och förblir svala i solsken. Spåren i mitten av rutschkanan gör att den torkar snabbare efter regn. Tack vare sin låga vikt är den UV-skyddade plastrutschkanan enkel att transportera och montera.

Rutschkana av högtryckslaminat 

En rutschkana av högtryckslaminat kräver mindre underhåll än en trärutschkana och kan jämföras med en rutschkana helt i stål. Den 2 mm tjocka rutschkaneytan av rostfritt stål håller sig ren i sitt ursprungliga skick under många år och har en lång livslängd när den underhålls på rätt sätt. 

Tunnlar och tubformade rutschkanor

Tunnlar och tubformade rutschkanor är tillverkade av plast för utomhusbruk med hög temperatur- och väderbeständighet och slagtålighet.

Lappsets spiralfjäder  

Spiralfjädern i gungdjur som utvecklats av Lappset har låtit barn få uppleva tjusningen med snabba rörelser i mer än 30 år. Den är tillverkad av robust Lappcoat-belagt stål. Spiralfjädern rör sig inte i sidled och ger barnen en rolig och säker gungning. Fjäderns fram- och tillbakarörelse lugnar barnen.

Lappsets multiled

Multileden låter inte bara plattformen snurra runt utan även gunga och introducerar på så sätt en ny funktion. Dessutom har multileder på större produkter en broms som extra säkerhet, som stoppar snurrörelsen om användaren faller av.

Fästen

Fästen är tillverkade av rostfritt eller varmförzinkat stål. De rostfria Ø8 mm-skruvarna, är specialutformade för en enkel montering.
De glider inte när man använder dem. Dessutom har skruven utformats för att minska sprickbildningen i träet.

Komponenter av gummigranulat  

I en del produkter använder Lappset komponenter av sammanfogat gummigranulat. Materialet är återvunnet och limmats ihop med väderbeständigt polyuretanlim. I vissa komponenter används en kombination av gummimaterial och naturgummimaterial (EPDM). Alla komponenter av gummigranulat är återvinningsbara.

Fästdetaljer för metallprodukter

Fästdetaljerna och panelfästen för ramar är tillverkade av glasfi berarmerad polyamidplast för utomhusbruk. De har en hög temperatur- och väderbeständighet och slagtålighet.