Kära kunder!

Vi arbetar för närvarande med att utveckla vår webbplats för att göra den mer inspirerande och enkel att använda för dig som kund. Eventuellt kan du just nu uppleva vissa störningar när du använder webbplatsen.
Vi tackar ödmjukt för ditt tålamod medan vi genomför dessa förbättringar. Håll utkik efter fler uppdateringar och surfa lugnt!

Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat

Vi använder oss till största del av  PEFC™-certifierad nordisk furu

Frosten biter och solen bränner, men den nordiska furan står emot. Naturen är en expert på materialval. Den nordiska furan har alltid varit utsatt för fyra skiftande årstider och väderförhållanden som växlar från en extrem till en annan. Furu är ett naturligt och mjukt material för barn. Det är behagligt att använda i alla väderförhållanden, eftersom det inte blir varmt i solen eller isande kallt i kylan.
Det är med andra ord inte märkligt att vi har valt furu, som testats på naturlig väg i de kärva förhållandena i norr, som vårt material.

Furu är både ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart material. Livslängden uppskattas till 10–20 år, så länge som träet i utomhuskonstruktioner skyddas och underhålls på rätt sätt. På vissa lekplatser kan du till och med hitta några av våra produkter som monterades för mer än 30 år sedan!

En annan viktig egenskap som furu har, förutom sin hållbarhet, är dess miljövänlighet: som material har det ett negativt koldioxidavtryck. Genom att välja rätt trävaror kan man med andra ord bidra till att bromsa klimatförändringarna. Vi använder endast trä från certifi erade skogar, vilket innebär att materialproduktionen garanterat är ekologisk. PEFC-certifi katet som vi använder är världens mest utbredda skogsbrukscertifi ering och det kan endast ges av oberoende granskare.

Användningen av certifierade skogar övervakas också noggrant.

LappCoat – en unik ytbehandling för metallkomponenter

LappCoat är en ytbehandlingsmetod för metallkomponenter som har utvecklats av Lappset. Metoden är utformad med särskild hänsyn till de krav som ställs på lekplatsutrustning. LappCoat-behandlingen har tagits fram genom forskning och utveckling och har hjälpt oss att bestämma tillverkningsprocess, vilka kemikalier som ska användas samt optimal beläggningstjocklek. LappCoat ger metallkomponenterna oslagbara kvaliteter, som exempelvis 10 års garanti.

LappCoat-processen sker i fyra steg. I slutskedet får metallkomponenterna en beläggning av en zinkepoxigrundfärg som skyddar mot korrosion och som automatiskt reparerar små repor på ytan. Allra sist får LappCoat-ytan en beläggning av polyesterpulver som gör ytan tålig och glansig. LappCoat-metoden säkerställer metallkomponenternas klara färger och att de håller länge.

FINNO_220064M_SWING_FRAME.jpg
Lekutrustning material

Lappsets lekutrustning, material

Läs mer
Reference_Finland_Pori_Sport_2015.jpg
Sportutrustning material

Lappsets sportutrustning, material

Läs mer
Blogg_Artiklar_möt_våren_1600x900-2.jpg
Parkutrustning material

Lappsets parkutrustning, material

Läs mer
Flora_Naturlek_Lekpanel.jpg
Sortera och återvinn

Återanvändas, återvinnas, energiutvinnas - Läs mer om hur vi jobbar med cirkulär ekonomi här!

Läs mer
Säkerhet, miljö och kvalitet
Läs mer