Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat

Skandinavisk design och tillverkning

Lappset är ett finskt, Lapplandsbaserat familjeföretag grundat 1970. Med mer än 48 års erfarenhet vågar vi kalla oss själva experter på lek och sport. Vårt företag har den högsta kreditrankingen, AAA. Våra fabriker återfinns i Finland, Sverige och Estland. Vi har ett upparbetat distributionsnätverk i nästan alla världens länder.

Varierade produkter för alla åldrar

Vi välkomnar användare i alla åldrar- från småttingar till mor- och farföräldrar- att leka, röra sig och spendera tid tillsammans. Utöver lekplatser och sportutrustning så erbjuder vi såväl parkprodukter som interaktiva lek- och sportprodukter. 

Användarvänlig design

Vår design och våra produkter är alltid prövade och testade av professionella utövare inom olika områden. En viktig aspekt för lekprodukter är att de är fantasifulla, detta är även en av hörnstenarna i vår designfilosofi. Utöver tekniska tester så måste våra produkter givetvis alltid testas av de verkliga lekexperterna -barnen. Från barn och användarna av våra sportprodukter får vi den bästa feedbacken.

Testade och säkra produkter

Våra produkter är alltid designade och tillverkade i enlighet med rådande säkerhetsstandard. Mekaniska produktdelar är säkrade genom mekaniska tester och användandesäkerheten av internationella testlabb, såsom TÜV. 

Hållbara produkter

Vi har närmare 50 års erfarenhet när vi väljer material till våra produkter vilket ger oss mångårig kunskap gällande hållbara materialval.

  • Trä lämpar sig särskilt bra för varierande klimatförhållande, från sträng kyla och minusgrader till extrem sol och fuktighet. 
  • Vår unika LappCoat-process gör våra metallkomponenter hållbara och slitstarka, därtill får de en snygg yta. 
  • Jämfört med plastmaterial är vårt högtryckslaminat (HPL) extremt tåligt och slitstarkt oberoende väderförhållanden. 

Miljövänligt

Allt vårt trä kommer från PEFC-certifierad skog. Trä är en ekologisk och förnybar naturresurs som tar avsevärt mindre energi i anspråk vid produktion än metall. Vår PEFC CoC-certifikat (chain of custody-försörjningskedja) garanterar att vi vet exakt var vårt trä kommer från. För att säkra produktionskvalitet och miljövänliga tillverkningsmetoder över tid är vi certifierade enligt ISO 9001 kvalitetsledningssystem och ISO 14001 för miljö.

Layoutförslag enligt dina önskemål

MyDesign! skapar, mångsidiga och kundanpassade lösningar med produktförslag för alla typer av platser. Vår produktdesign är baserad på ett modulärtsystem vilket gör vårt utbud extremt anpassningsbart och mångsidigt. Många av våra produkter går även att modifiera, vilket innebär att en och samma produkt kan varieras och se ut på flera olika sätt. 
Vår avdelning Lappset Creative designar och bygger tematiserade aktivitetsplatser baserade på olika varumärken för såväl inom- som utomhusanläggningar. 

PlayCare – nyckelfärdig service

Att anlägga en lekpark eller idrottsplats består av många olika faser. Vår tjänst PlayCare utför montering av lek- och träningsutrustning, besiktningar, underhåll, reparation och sandrening. Vi tillhandahåller även reservdelar oberoende av tillverkare. Vår service, med kunniga montörer och certifierade besiktningsmän, är tillgänglig över hela Sverige och du som kund kan spara både tid och pengar.

Montering, reservdelar och garantier

Produkter levereras alltid med en tydlig monteringsanvisning. Önskar du monteringsanvisningen i förtid, innan arbetet är påbörjat, är det också möjligt. Reservdelar finns tillgängliga i minst 10 år efter att produkten lämnar vår produktion. En stor mängd av de material vi använder har en garantitid på 20 år. 

Priser och erkännanden
Läs mer om priser & erkännanden