Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat

Lappset har byggt en tigerpark och farm i Ranua djurpark i finska Lappland

Ranua djurpark är en av Europas nordligaste djurparker. Här finns 50 djurarter från de nordliga breddgraderna, som is- och brunbjörnar, rävar, vargar, älgar och andra arktiska djur.

Den 15 juni 2020 öppnades parkens senaste familjeattraktion – Tigerparken och Farm – skapad av och med produkter från Lappset. Tigerparken innefattar ett stort lekområde på ca 1.000 kvadratmeter. Här finns dubbla lektorn som sträcker sig nästan tio meter upp med två tigrar i naturliga storlek som klättrar på konstruktionen. Bredvid tigerparken ligger farmen som erbjuder lek till de mindre barnen. Projektet har drivits genom ett tätt samarbete med kunden där Lappset har designat ytan, levererat all utrustning och installerat produkter.

 

Enna Paavola, VD för Ranua djurpark;
”Vi är mycket nöjda med bygget av lekområdet. Det tog längre tid än planerat på grund av extrema snöförhållanden under vintern och begränsningar i och med Corona men det hade ingen kunnat förutse. Lekparken smälter perfekt in i den omgivande naturen och tallskogen och utgör en väsentlig del av upplevelsen.”

 

Serien Flora smälter in i miljön

Lappsets naturserie Flora passar perfekt in i omgivningen då tigerparken ligger mitt i en tallskog med ett lekområde på nära tusen kvadratmeter. De 9,6 meter höga Flora tornen erbjuder en fantastisk klätterupplevelse för besökarna och högst upp har du en enastående utsikt över hela lekplatsen. Floras tvillingtorn är tigrarnas bo och här har du möjlighet att möta två tigrar i naturlig storlek när du leker. Farmen är mer riktad till småbarn med sin bondgård, traktor och utrymmen för vila och återhämtning.