Barn klättrar i Vikingaborgen på Öland. Foto: Borgholm kommun

Lekplats med vikingatema på Öland

I Köpingsvik på Öland hittar du en lekplats med vikingatema. Lekplatsen som kallas Vikingaborgen är en stor sammanhängande lekborg från Lappsets produktserie Flora, lekprodukter i trä. Borgen invigdes hösten 2021 av Borgholms kommun och har blivit ett populärt utflyktsmål. Lekparken lockar stora som små barn där alla får plats.

Vikingaborgen i Köpingsvik, Öland
2022
Lappset Sweden
3

Lekplatsen Vikingaborgen sätter Köpingsvik på kartan

I Borgholm kommun på Öland ligger en efterlängtad lekplats väl värd att besöka. Lekplatsen hittar man vid Kyrkallén i Köpingsvik och den är i form av en stor sammanhängande borg som inbjuder till lek, rörelse och utmaningar för barn mellan ett och 14 år. Lekborgen är i vikingatema som anknyter till den omgivande miljön och lokala historien.

Vikingaborgen invigs på Öland

Vikingaborgen invigs på Öland

Inkluderande lekpark med anor från medeltiden

I november 2021 invigdes parken med pompa och ståt och Borg Maximus hägrar stolt över ägorna. Invigningstalade gjorde Stefan Andersson-Junkka, parkingenjör. Han tackade alla som varit med och byggt den nya lekplatsen och Lappset som levererat lekborgen. 11-åriga Albin Berg från fritids i Köpingsvik klippte bandet tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic.

Tillställningen lockade många och de glada tillropen haglade tätt. Lyckan bland barnen var hög och efter ett fint och stolt tal av Borgholms kommun släpptes alla fram till att testa den inkluderande lekprodukten som lockade små som stora.

Lekglädjen smittade av sig!

De viktigaste betygen kommer från barnen. Vi hade möjlighet att få prata med några av dem efteråt och glädjen och energin gick inte att ta miste på.

- Det är den bästa lekparken jag sett! kvittrade en flicka med stora glittrande ögon - Det var det bästa godiset! sa en annan med munnen full av fika 😂 Ett tredje barn sa att hon kommer springa hem efter fritids varenda dag och lämna sin väska så hon snabbt kan springa tillbaka - detta var det roligaste hon gjort! Vilka betyg! Vi är så stolta över att ha fått möjlighet att kunna leverera en sådan lekglädje som Borg Maximus erbjuder. Något säger oss att denna lekplats blir barnens favorit på Öland :-).

Flicka klättrar på Vikingaborgen på Öland. Foto: Borgholms kommun

Flicka klättrar på Vikingaborgen på Öland. Foto: Borgholms kommun

Läs mer om våra lösningar för fritid och besöksnäring