Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat

Lappset släpper ny lekplats med Mumintema

2019 inledde Lappset ett samarbete med Moomin Characters. Moomin Play by Lappset är en serie av produkter och färdiga paketlösningar med Mumin som tema. Först ut var ”Muminhusets gård”, en miljö med ett sju meter högt Muminhus omgivet av Muminmammans trädgård, en bro över bäcken, en hängmatta och balansredskap. Nu lanseras ”Snusmumrikens lägerplats”, en miljö med en klätter- och rutschlek i tre plan, balanslek, en trädstam stor nog att krypa igenom och ett tält man kan klättra på - allt för att skapa en känsla av Mumins värld.

Moomin Play by Lappset -en serie av lekutrustning med Mumintema- har designats för att inspirera små barn i förskole- och skolåldern, stödja deras inlärning och ge barnen en möjlighet att få uppleva olika Muminberättelser i en autentisk miljö. Serien som har tagits fram tillsammans med Moomin Characters, inkluderar både färdiga paketlösningar för olika Muminkaraktärer och enstaka produkter.
- Det har varit ett väldigt roligt samarbete ända från start, just för att det är Mumin; en karaktär som många -gammal som ung- älskar och kan relatera till. Parkerna skapar en möjlighet för besökarna att få uppleva Mumins värld på riktigt, säger Lappsets marknadschef Maria McVarnock.

Lekfunktioner som skapar rörelse
Lappsets Muminlekparker har designats för att erbjuda en äkta och rolig miljö för barn i olika åldrar. Den centrala lekprodukten i Snusmumrikens lägerplats symboliserar en skog där det finns lekfunktioner på tre nivåer.

På marken kan barnen leka kurragömma och klätternätet är perfekt för att balansera eller koppla av på med en vän. Rutschkanan på andra våningen är lätt att nå med de trekantiga golven och möjlighet att kunna greppa stolparna på vägen upp. På högsta nivån, som nås via en böjd klättervägg, kan du utforska miljön med ett lekteleskop och sedan åka ner på den högre rutschkanan. På markplan hittar du Snusmumrikens labyrint och Snurra-och-hitta spelet som skapar samspel och rörelse för barnen.

När du har klättrat klart i skogen kan du ta dig vidare till och vila inuti trädstammen eller kanske gömma dig för Snusmumriken? När kraften är åter tar du dig via balansstegen över bäcken till Snusmumrikens tält och klättrar upp på taket för bästa utsikten. Vill du ha en utmaning? Ta dig då igenom labyrinten inuti tältet utan att röra vid stolparna och Snusmumrikens packning.

- Mumin representerar fina värden som även Lappset står för, såsom vänskap, mod, tolerans, lika värde och respekt för naturen. Detta har varit en stor och otroligt viktig del av projektet tillsammans med Moomin Characters. Muminlekplatserna är avsedda för offentlig miljö vilket innebär att alla kommer kunna leka där, oavsett förutsättningar, avslutar Maria McVarnock.

För mer information, kontakta:
Maria McVarnock
Tel: 076- 11 60 100
maria.mcvarnock@lappset.com

 

Läs mer om Lappsets lekplatser med Mumintema