Visualisering av Snusmumrikens lägerplats

Lappset lanserar ny lekplats med Mumintema

2019 inledde Lappset ett samarbete med Moomin Characters. Moomin Play by Lappset är en serie av produkter och färdiga paketlösningar med Mumin som tema. Snusmumrikens lägerplats är det andra konceptet som Lappset släpper från serien.

Published: 11 maj 2021, edited: 14 juni 2023

Samarbete skapar unika lekplatser

Först ut i samarbetet var ”Muminhusets gård”, en miljö med ett sju meter högt Muminhus omgivet av muminmammans trädgård, en bro över bäcken, en hängmatta och balansredskap.

Nu har ”Snusmumrikens lägerplats” lanserats, en miljö med en klätter- och rutschlek i tre plan, balanslek, en trädstam stor nog att krypa igenom och ett tält man kan klättra på - allt för att skapa en känsla av Mumins värld.

Barn leker på Snusmumrikens tält

Barn leker på Snusmumrikens tält

Lekutrustning med mumintema för både små och större barn

Moomin Play by Lappset -en serie av lekutrustning med Mumintema- har designats för att inspirera små barn i förskole- och skolåldern, stödja deras inlärning och ge barnen en möjlighet att få uppleva olika Muminberättelser i en autentisk miljö.

Serien som har tagits fram tillsammans med Moomin Characters, inkluderar både färdiga paketlösningar för olika Muminkaraktärer och enstaka produkter. Produkterna lockar till lek och att utforska.

- Det har varit ett väldigt roligt samarbete ända från start, just för att det är Mumin; en karaktär som många -gammal som ung- älskar och kan relatera till. Parkerna skapar en möjlighet för besökarna att få uppleva Mumins värld på riktigt, säger Lappsets marknadschef Maria McVarnock.

Lekfunktioner som skapar rörelse

Lappsets Muminlekparker har designats för att erbjuda en äkta och rolig miljö för barn i olika åldrar. Den centrala lekprodukten i Snusmumrikens lägerplats symboliserar en skog där det finns lekfunktioner på tre nivåer.

På marken kan barnen leka kurragömma och klätternätet är perfekt för att balansera eller koppla av på med en vän. Rutschkanan på andra våningen är lätt att nå med de trekantiga golven och möjlighet att kunna greppa stolparna på vägen upp. På högsta nivån, som nås via en böjd klättervägg, kan du utforska miljön med ett lekteleskop och sedan åka ner på den högre rutschkanan. På markplan hittar du Snusmumrikens labyrint och Snurra-och-hitta spelet som skapar samspel och rörelse för barnen.

Barn leker i Snusmumrikens skog

Barn leker i Snusmumrikens skog

Barn leker i Snusmumrikens trädtunnel

Barn leker i Snusmumrikens trädtunnel

Lekutrustning som triggar fantastin

När du har klättrat klart i skogen kan du ta dig vidare till och vila inuti trädstammen eller kanske gömma dig för Snusmumriken? När kraften är åter tar du dig via balansstegen över bäcken till Snusmumrikens tält och klättrar upp på taket för bästa utsikten.

Vill du ha en utmaning? Ta dig då igenom labyrinten inuti tältet utan att röra vid stolparna och Snusmumrikens packning.

  • Marknadschef Maria McVarnock, Lappset Sweden
    • Mumin representerar fina värden som även Lappset står för, såsom vänskap, mod, tolerans, lika värde och respekt för naturen. Det har varit en stor och otroligt viktig del av projektet tillsammans med Moomin Characters. Muminlekplatserna är avsedda för offentlig miljö vilket innebär att alla kommer kunna leka där, oavsett förutsättningar, avslutar Maria McVarnock.