Muminhuset på lekplats i Kotka, Finland

Lekplats med Mumintema

Lappsets första Muminhus från Moomin Play by Lapppset är redo för lek och äventyr i Katarina sjöpark i Kotka, Finland. Här har barnen en lekplats utöver det vanliga med klätterställning, rutschkana, gungor och en båt.

2020
3

En efterlängtad lekplats

I Katarina sjöpark i Kotka, Finland har en lekplats med Mumintema byggts. Centrerat i den stora lekytan är det tre våningar och sju meter höga Muminhuset, tillverkat av Lappset. Muminhuset med gård bjuder in små som stora barn för äventyr och upplevelser.

Katarina sjöpark i Kotka är en gammal oljehamn som har byggts om till en vacker plats för avkoppling och möten. Här har du närhet till naturen och havet och möjlighet att leka i en labyrint med ett ljudfenomen och nu också i Muminhuset.

"Det här är en efterlängtad lekplats. Vi har barnfamiljer som har varit och tittat på bygget nästan varje dag. Nu är det full fart på lekplatsen från morgon till kväll." Katarina sjöpark.

Muminhuset i en lekpark med mumintema i Katarina sjöpark i Kotka, Finland

Lekpark för äventyr

Parkens blickfång är Muminhuset, som med sina tre våningarna erbjuder kittlande äventyr för små och stora barn. Bredvid ser man en flod kantad med stenar, gungor, balansbana och en riktig gammal fiskebåt som ligger och väntar på att bli upptäckt.

"Man har tänkt brett och sett till att alla, oavsett ålder och förutsättningar, är inräknade i leken" säger Heikki Laaksonen, Stadsträdgårdsmästare.

Ta en virtuell rundtur i Muminhuset!

Det tre våningar höga Muminhuset bjuder in till äventyr och fantasifull lek

Muminhuset och bro i Kotka, Finland

Muminhuset och bro i Kotka, Finland

Fågelvy över Muminlekpark i Kotka, Finland

Lekplatsen bjuder både små som stora barn till äventyr och fantasifulla lekar

Moomin Play by Lappset - Muminlekparker inspirerar till äventyr

Läs mer om våra lösningar för fritid och besöksnäring