Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat

Vallentuna kommun bygger sin första pumptrackbana ihop med Lappset Sweden

I Lugnet planeras det för Vallentuna kommuns första pumptrackbana. Bredvid banan upprustas även en lekplats med fokus på rörelse och motorik.

Vallentuna kommun planerar att tillsammans med Lappset Sweden AB bygga en lekplats i Lugnet som ska bjuda in till rörelse och motorikträning för barn i olika åldrar. Samtidigt får kommunen sin första pumptrackbana. Innan upphandlingen våren 2021 genomfördes en medborgardialog gällande önskemål på utrustning och utformning inför upprustningen av lekplatsen. Alla skulle få vara med och säga sitt.

– Det känns jättekul att Vallentuna ska få sin första pumptrackbana för cykel och kickbike, samtidigt som vi får en lekplats med fokus på rörelse för barn i olika åldrar. Vi kommer att sätta i gång arbetet nu efter sommaren så att den förhoppningsvis står klar redan till hösten, berättar Nicole Sundin, projektledare/parkingenjör på Vallentuna kommun.

För Vallentuna kommun är det viktigt att uppmuntra till den fria leken för barn i olika åldrar och just rörelse och motorik finns alltid med när kommunen planerar för lekplatser. Bredvid den planerade pumptrackbanan kommer lekplatsen upprustas med bland annat ett högt klättertorn med rutschbana och klätternät. Här kommer det även finnas plats för småbarnslek, gungor, balansgång och studsmatta.

– Vallentuna kommun önskade en lekplats med fokus på rörelse och motorik. Det tycker jag att vi har fått in och lite till. Vi har tänkt annorlunda, stort, smått och mitt emellan. Med det har vi fått in fantastiska och unika produkter med stort lekvärde för alla åldrar men självklart också de viktiga ytorna för vila och återhämtning, säger Josefin Wernestad, Team leader och Landskapsarkitekt på Lappset Sweden.

Mer information om invigning kommer hösten 2021.Kontakta oss för mer information!