Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Fjärilsparken, Kårsta
Inför upphandlingen av lekplatsen hade Vallentuna kommun en medborgardialog där elever vid Kårsta förskola och skola och invånare i Kårsta fick skicka in teckningar på idéer och önskemål. Inspirerade av en teckning från Kårsta skola, lämnade lappset in ett anbud på lekplatsen med tema fjärilar och natur.

-Teckningen inspirerade oss när vi valde Äventyrsträdet som fokus i vår design. Vi har valt att kombinera färger och former som ger känslan av en skog eller dal. Äventyrträdets trädkoja, fjärilar, blommor och granar förstärker känslan som färgerna indikerar. Genom att spara befintliga buskar så som syrenerna som finns på plats och även plantera in några fler får vi in blommor och blad, säger Josefin Wernestad, Team leader och Landskapsarkitekt på Lappset.

– Att så många kommuninvånare inkom med förslag och önskemål i medborgardialogen av vår nya lekplats i Kårsta är oerhört roligt och viktigt för oss. Lekplatsen blir en viktig del av alla kommunens besöksmål och det känns väldigt fint att den utformas tillsammans med de boende i området, säger kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand.

På lekplatsen finns bland annat balanshinder, hinderbana, klätternät, gungställning, ett stort äventyrsträd med klättermöjligheter, balanshinder och två rutschkanor för de äldre barnen, pedagogisk lek, ett mindre klättertorn för de yngre barnen med rutschkana, balans och klätterhinder. Dessutom finns det gott om sittplatser för vila och fika.

– Vi hoppas att den nya lekplatsen i Kårsta ska bli uppskattat av Kårstaborna och ett välbesökt utflyktsmål och en mötesplats för alla Vallentunabor och besökare från andra kommuner, säger Nicole Sundin, projektledare, Vallentuna kommun.
2022
Vallentuna kommun
Håll dig uppdaterad

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tillgång till den senaste informationen, produktnyheter, härliga tips, idéer och inspiration.

Är du intresserad? fyll i formuläret nedan!