Tematiserad lekpark i Weert, Nederländerna

En temalekplats som tar oss till medeltiden

I Weert, Nederländerna har en replika av stadens ursprungliga slott byggts i form av en lekpark. Slottet har väckts till liv genom ett magnifikt lekslott med autentiskt tema. En fantastisk temalekplats som är tillgänglig för alla.

Weert, Nederländerna
2022
Yalp, Nederländerna
1

Temalekpark utöver det vanliga

På 1400-talet byggdes slottet Nijenborgh i Weert. En stor del av slottet förstördes 1702, men en slottsruin kan fortfarande ses och besökas i Weerts statspark. "När vi byggde om parken ville vi väcka historien till liv. Önskemålet var ett stort lekslott inspirerat av det före detta slottet Nijenborgh." Våra designers Marco van Heerde och Kim Dijkman började arbeta med denna önskan, förklarar Eric Sprangers, projektledare för uppdraget.

Ytan var en utmaning

"Det trånga utrymmet där lekslottet skulle placeras var en utmaning. Det är därför vi har valt att låta de mest karakteristiska delarna av slottet Nijenborgh återföras till lekslottet. Dessa är: tillfartsbron, det stora fyrkantiga tornet med balkong, det stora slutna fyrkantiga tornet och förbindelsen mellan dessa två torn, förklarar Marco van Heerde, designer" Atmosfären och slottets autentiska utseende återspeglas också i designen. Det skräddarsydda lekslottet är tillverkat med delar från Lappset lekserie Flora som matchar parkens naturliga karaktär.

Temalekpark i Weert, Nederländerna

Temalekpark i Weert, Nederländerna

Vapensköld på lekslott i staden Weert, Nederländerna
Vacker design på lekprodukt

"Vi blev glatt överraskade över den vackra designen. Speciellt höjden och sammankopplingen mellan de två tornen blev väldigt lyckat. Det är även fint med detaljerna så som staden Weerts vapensköld som syns på slottets sköldar, avslutar Eric Sprangers, projektledare"

Rullande stockar på hängbro i lekpark i Weert, Nederländerna
Lekpanel i tematiserad Flora lekprodukt
Barn klättrar på lekslott i Weert, Nederländerna
Lekpanel i lekslott i Weert, Nederländerna

Referenser runt om i världen