Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Weert, Nederländerna
På 1400-talet byggdes slottet Nijenborgh i Weert. En stor del av slottet förstördes 1702, men en slottsruin kan fortfarande ses och besökas i Weerts statspark.

Eric Sprangers (projektledare, Weert): "När vi byggde om parken ville vi väcka historien till liv. Önskemålet var ett stort lekslott inspirerat av det före detta slottet Nijenborgh." Våra designers Marco van Heerde och Kim Dijkman började arbeta med denna önskan.

Marco: "Det trånga utrymmet där lekslottet skulle placeras var en utmaning. Det är därför vi har valt att låta de mest karakteristiska delarna av slottet Nijenborgh återföras till lekslottet. Dessa är: tillfartsbron, det stora fyrkantiga tornet med balkong, det stora slutna fyrkantiga tornet och förbindelsen mellan dessa två torn."

Atmosfären och slottets autentiska utseende återspeglas också i designen. Det skräddarsydda lekslottet är tillverkat med delar från Lappset lekserie Flora som matchar parkens naturliga karaktär.

Eric Sprangers: "Vi blev glatt överraskade över den vackra designen. Speciellt höjden och sammankopplingen mellan de två tornen blev väldigt lyckat. Det är även fint med detaljerna så som staden Weerts vapensköld som syns på slottets sköldar."
2022
Yalp NL
Håll dig uppdaterad

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du tillgång till den senaste informationen, produktnyheter, härliga tips, idéer och inspiration.

Är du intresserad? fyll i formuläret nedan!