Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat

Att skapa en komplett lekplats på liten yta

Många områden runtom i landet förtätas med fler bostäder och inte minst i städerna måste allt fler barn samsas om allt mindre ytor. För att locka barnen till fysisk aktivitet under såväl rasten som i parken efter skolan är det viktigare än någonsin att tillvarata varje kvadratmeter på ett så effektivt och tilltalande sätt som möjligt.

Lappsets skräddarsydda lekplatskoncept Cubic och Finno; två nya lösningar som lämpar sig perfekt för begränsade lekplatsutrymmen. 

Cubic- Ny kubistisk lekplats som bygger på höjden

Lappsets senaste tillskott Cubic är ett kubistiskt lekparkskoncept med möjlighet till varierande lösningar. Kuberna är enkla att montera, både bredvid och på varandra, vilket möjliggör skräddarsydda lösningar för olika typer av utomhusmiljöer – inte minst där lekplatsutrymmena är begränsade. Cubic har en mängd olika funktioner som uppmuntrar till fysisk aktivitet och förbättrar barnens motorik.

Cubic är utformad för barn från fyra år och karaktäriseras av flera olika lekmoment. Kubernas olika funktioner, såsom klätternät, rep, stegar och nivåskillnader, ger barnen stor variation i rörelsen som bidrar till att förbättra motoriken för barnen.

- Vårt mål med våra lekprodukter är att få ut barnen i friska luften och locka till ökad aktivitet genom lek och rörelse. Genom Cubic kan vi addera ytterligare en viktig aspekt, nämligen att förbättra barnens motorik. Barn som tränar sin motorik får erfarenheter som ökar kroppsmedvetenheten och får ett rikare rörelsespektrum att använda sig av i leken, säger Lappset Sweden.

Eftersom lekprodukten byggs på höjden tar konstruktionen lite plats på marken, en aspekt som blivit allt viktigare i takt med urbaniseringen.

- Eftersom de gröna områdena blir allt färre och allt mindre, finns också mindre utrymme att bygga rekreationsområden och lekplatser. Cubic möjliggör montering på höjden vilket gör att lekplatsen inte behöver ta lika mycket utrymme i anspråk, menar Lappset.

Kubens komponenter är av plast eller rostfritt stål som stöttas av vertikala trästolpar. Det finns flera alternativ för olika golv- och väggmaterial och den kubiska strukturen gör installationen både snabb och enkel.

Cubic
Finno – En omarbetad klassiker i modern design

 

Finno har funnits i Lappsets produktsortiment sedan 1970-talet och är en klassiker bland lekparkskoncepten. Nu har Lappset valt att utöka kombinationsalternativen för att ge nya möjligheter att skapa vackra, funktionella och roliga lekplatser, träningsparker och multiaktivitetsområden. Beställare kan välja bland färdiga färgteman eller kombinera valfri design med önskvärd färg för att skapa en unik lekplats – som även kan kombineras med sport och park.

Finno finns tillgänglig i fem färgkombinationer och är sedan 2016 omstöpt med en ny modern touch i skandinavisk design. Färgkombinationerna kommer i limegrön, äppelröd, tuttifrutti, lakritsgrå, och fuchsia. Designen är utförd i samma stil som tränings- och seniorsportutrustningen för möjligheten att skapa en mångsidig mötesplats för såväl barn som vuxna.

- Nu när våra Finno-lekplatser kan kombineras med andra produktserier, som parkmöbler och sportutrustning är vårt mål att förena barn och vuxna i utomhusaktiviteten. Det bottnar i vår filosofi om att ge fler barn och deras föräldrar en möjlighet att röra sig tillsammans, säger Katja Skåner, VD för Lappset.

Genom 3D-appen Switch it! är det möjligt att utforska Finnos oändliga konfigurationsmöjligheter. Ladda ner appen via länkarna nedan. 

 

Finno