Produkter
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Innehåll
Inga sökresultat
Alla sökresultat
Ladda ner broshyren för förskolor i rörelse

Fyll i formuläret så skickar vi broschyren Förskolor i rörelse till dig. 

AKTIV SKOLA - BARN OCH UNGA ÄLSKAR AKTIVITET

För många barn barn är lek och rörelse på rasterna i skolan den viktigaste och till och med enda motionsformen. Skolgården ska därför vara en plats som inspirerar till rörelse och där varje barn kan uppleva glädjen av att lyckas. Att vara aktiv i ung ålder resulterar ofta i att man rör på sig också som äldre.

Lappset har tillverkat utrustning för lek och motion i nästan 50 år. Produktutbudet är brett, från romerska ringar till mångsidiga utegym. Vi arbetar innovativt och lanserar nytänkande produkter som följer trender och nya sporter. För oss på Lappset är det viktigt att alla barn och ungdomar får möjlighet att uppleva aktivitet varje dag, året om.
Lappset stöder i sin roll kommunernas och skolornas arbete med att få barn i rörelse.

Motorikbanor och klätterställningar

Klätterställningar är ett utmärkt alternativ till traditionell redskapgymnastik. När barn klättrar på stegar och i nät använder de både händer och ben, vilket utvecklar kroppskontrollen. 
Mångsidiga och intressanta lekplatser och ställningar motiverar både flickor och pojkar att röra på sig! 

Hinderbana

Klätterställningar placerade som en hinderbana är väldigt populärt på skolgården. En hinderbana tränar barns motorik och inspirerar till olika lekar, till exempel Följa John och Inte nudda marken. När barn klättrar och rör på sig utvecklas deras balans och kroppskontroll. Genom rörelse och lek blir barn mer medvetna om sin förmåga och vad de klarar av att göra fysiskt.

Funktionell träning

Banor sammansatta av Fitness- och Street Workout-produkter ger möjlighet till mångsidig träning för olika åldersgrupper. Träningen består mest av övningar med egen kroppsvikt och kan utföras i en bana eller vid ett redskap i taget. Banträning kombinerar vighet, styrka, uthållighet, motorik och många andra fysiska egenskaper som är livsviktiga, speciellt i ung ålder.

Bollsport 

Bollsport har alltid varit populärt och så även på skolgården. En specifik del av skolgården kan avsättas för bollspel, för att bibehålla säkerheten för övriga delar. Basketställningar, arenor och bollväggar på skolgården lockar till spel och lek på rasterna. Därtill ökar skolgårdens användning också utanför skoltid. Olika bollspel passar flera åldersgrupper på både låg- och högstadienivå.  

PlayCare är proffs på montering, besiktning
och underhåll

Behöver ni hjälp med att montera lek- och träningsutrustning?

PlayCares kunniga personal hjälper även till vid projekt på skolgårdar. Du får en monteringsoffert via Lappset. PlayCare utför montering, besiktning och underhåll av produkter oberoende av tillverkare.

Läs mer om PlayCare här

 
INSPIRATION FÖR PLANERING AV SKOLMILJÖER